top of page

Skalfasader Stockholm - Få hjälpen du förtjänar

Befinner du dig i Stockholmsområdet och är intresserad av en skalfasad? Då ser vi på TBN Tandhälsa fram emot att höra från dig. Välkommen att kontakta oss för att få den vägledning och hjälp du förtjänar. 

 

En skalfasad är ett yttre lager tillverkat i porslin som fästs på framsidan av din riktiga tand och kallas också för tandfasad eller porslinsfasad.

 

Med skalfasader kan du få ett leende där du känner dig mer självsäker och attraktiv. Vi på TBN Tandhälsa i Spånga arbetar med branschledande keramiska material specialdesignade efter ditt leende. Skalfasaderna är hållbara, vackra och bidrar till att skapa ett leende du kan vara stolt över.

Person ler efter att fått hjälp av skalfasader i Stockholm

Att vara missnöjd med sitt leende kan ha en stor inverkan på livet och vardagen. Döljer du ditt leende eller känner dig obekväm med utseendet på dina tänder? Då kan skalfasader vara rätt för dig. 

 

Har du skadade tänder och vill återskapa ditt ursprungliga leende så kan tandfasader vara ett bra alternativ för dig. Men skalfasader kan vi också ändra färg och form på dina tänder. 

 

Skalfasaden placeras på tandens framsida för att förbättra tandens estetik och längd. Några av de vanligaste problemen är:

 

  • Mellanrum mellan tänderna

  • Sneda tänder

  • Ojämt stora tänder

  • Fläckar som inte går bort med tandblekning

  • Tandgnissling och tandpressning

 

Skalfasadens utförande kan tillverkas och se ut på många olika sätt beroende på patientens önskemål och behov. De kan korrigera tändernas avstånd till varandra, placering och utseende och kan också vara ett bra alternativ till ortodonti och tandreglering.

 

Porslinsfasader är ett ingrepp som rättar till många estetiska problem samtidigt och kan göra stor skillnad för ditt leende. Dina önskemål och behov diskuteras detaljerat med dig under konsultationen där tandläkaren noggrant lyssnar in dina tankar och funderingar.

VANLIGA FRÅGOR

Hur länger håller en skalfasad?

Hur länge en skalfasad håller är beroende på hur du sköter din munhygien. Med en god munhygien kan en skalfasad hålla i ungefär 15-20 år.

Vad är slipningsfria skalfasader?

Ibland måste man slipa lite på dina egna tänder för att få plats med skalfasader. Det finns också slipningsfria tandfasader vilket innebär att ingen åverkan görs på dina egna tänder d.v.s. ingen borrning eller slipning utförs på dina egna friska tänder. Den här metoden kallas även för no prep veneers eller no prep skalfasader.

Hur går det till?

Skalfasader tar 3-4 besök hos oss på TBN tandhälsa i Spånga.

 

Besök 1

Under första besöket kommer Tandläkare Paula Nordström eller Tandläkare Bengt Nordström att lyssna in dina önskemål och undersöka dina tänder och tandkött.De tittar även över olika behandlingsalternativ och om skalfasader är det bästa alternativet för dig så kan planeringen påbörjas.

 

Besök 2

Ditt andra besök kommer att användas till att planera hur dina skalfasader ska se ut. Då tas avtryck av dina tänder och eventuell justering av tänderna om det finns fyllningar eller andra restaurerationer. Efter att tänderna är justerade för skalfasader kommer tillfälliga plastfasader att fästas och fungera som skydd till att de permanenta fasaderna har tillverkats.

 

Vi samarbetar med duktiga tandtekniker som är kända för sitt hantverk. När du och tandläkaren är klara med planeringsfasen så utför våra tandtekniker tillverkningen av skalfasaderna. Sen bokas tid för ditsättning.

 

Besök 3

Vid tredje tillfället tar vi bort dina tillfälliga plastfasader och ersätter dem med de permanenta fasaderna. Skalfasaderna kommer vara tillverkade och passa sömlöst in i ditt leende och ge ett naturligt utseende.

Vill du veta med om skalfasader hos oss i Spånga, Stockholm kan du boka in en konsultation. Ring oss på 08-36 01 67 eller boka din tid härVår klinik ligger på Spånga torg och välkomnar patienter från hela Stockholm och övriga Sverige.

Vanliga problem där en skalfasad kan hjälpa

bottom of page